Livets vackra
Inspiration för en ny tid – DU är värd det allra bästa som livet har att ge

Mina kreativa processer

Mina kreativa processer

26 maj, 2024

När livet förändrades för många år sedan som jag tidigare har skrivit om  insåg jag att jag samtidigt hade en hel del med egen tid att förfoga över. Vad skulle jag göra med den tiden? Vad tyckte jag var roligt? Skulle jag börja göra något nytt? Jag uppskattade ju livets vackra och smycken. Skulle jag börja lära mig att tillverka smycken själv? Sagt och gjort, jag anmälde mig till en kurs och jag inledde däri en hobby som skulle vara under några år. Så roligt det var att se skapelserna växa fram. Jag gav mig även tid till att njuta av att verkligen se de vackra smyckena inte bara producera. Till exempel inredde jag en vitrinskåp i glas vackert och där la jag smyckena och det gav mig fler tillfällen att stanna upp och njuta av åsynen av skapelserna. Jag gav mig även tid till att stanna upp och betrakta när jag var klar med något smycke. Det handlade inte i första hand om prestationen utan exempelvis vad förnam jag då jag tittade på det? Hur hade processen varit? Vad hade jag lärt mig och det är ett spännande och intressant sätt att lära sig mer om sig själv. Vi lever med oss själva hela livet och  vi behöver ta god hand om oss själva. Det innebär att känna oss själva. Det är därför så betydelsefullt att stanna upp och inte bara gå på för visst är resan en del av målet. Det var även en del av min läkningsprocess och en väg till den som jag var ämnad att vara.

I takt med min egen utveckling började jag vistas allt mer tid ute i naturen och då fick jag en längtan att börja skriva. Så mycket som fanns inom mig som längtade efter att få komma till uttryck. Tankar som med pennans hjälp formades till ord. Först gjorde jag allt detta för min egen skull men sedan föddes tanken, tänk om jag kunde glädja fler med mina skapelser och då hade även fotograferingen gjort sin entré. Så då skapade jag och tog fram en kortkollektion med vackra texter om livet. Sedan följde det ena det andra. Jag ville även måla och då gick jag en kurs i intuitiv målning som var helt fantastisk. Idag är det skrivandet, fotograferandet och målningen som jag ger det mesta av min tid till. Visst händer det att jag ibland skapar smycken men inte så ofta. Det kan vara någon regnig sommarkväll som jag sätter mig i min smyckeshörna. Invid min lägenhet har jag ett kombinerat hobbyrum och förråd och där har jag anpassat för ändamålet. På sommaren tar ofta målningen vid just för att det är så ljuvligt att måla ute och fotograferingen och skrivandet löper över hela året.  Just nu har jag ett större skrivprojekt på gång som jag snart kommer att berätta om. Så roligt! Vill först bara få klart med nödvändiga detaljer.

Nedan finns bland annat en bild på alla mina kort. Kändes så fint att ta ett foto av dem ute i naturen. Naturen som är min oas och stora inspirationskälla och där kreativiteten flödar. Korten om du önskar se närmare på dem finns även i min webbshop.

Det här var några axplock om resan som ledde mig hem till till mig själv och som bidrog till att jag både inom mig själv och även runtomkring byggde upp något nytt. En version av mig själv som jag kanske inte hade lärt känna om jag inte hade fått möta livets utmaningar och svårigheter och som ändå när jag blickar tillbaka har berikat mig och mitt liv. Sedan många år tillbaka har jag landat väl i tillvaron och njuter till fullo av mitt liv även om min läggning alltid varit positiv och jag har ofta haft fokus på livets möjligheter framför brister. Våra tankar och hur vi tänker är också en betydelsefull del i hur vi uppfattar tillvaron och mår. Det är därför som jag också utbildade mig till coach för att kunna vara en del av resan till att andra vågar göra sina förändringar i livet och hitta hem till dem som de på djupet vill vara. Det behöver inte handla om livets utmaningar utan att helt enkelt följa sin längtan och våga förverkliga sig själva på ett sätt som känns bra.  Helt enkelt flytta från sitt nuläge till sitt önskeläge. Under den resan kan det vara bra med ett stöd. Ett stöd som får anpassas utifrån de behov som finns. Själv har jag tidigare under en tid haft en coach och det har varit så berikande att på ett både personligt och professionellt plan bli coachad.

Några ord om kreativiteten och processerna däri.  Det är för mig förbundet med det innersta som vill få flöda, komma fram och uttryckas. Där finns ett frö till den inre längtan att allt mer få blomstra och utvecklas. För mig har de kreativa gåvorna  som jag upptäckt och utvecklat varit betydelsefulla nycklar till glädje, lycka och harmoni. Så till den grad att jag även tidigare startade mitt företag för att än mer få arbeta med det som på djupet ger mig energi och glädje och däri sprida det till fler människor.

Eftersom jag reflekterar en hel del avslutar jag detta blogginlägg med en fråga. Bra frågor skapar utrymme för nya perspektiv och medvetandegör var vi står i frågan. Min fråga är idag: Vad vill du innerligt mest av allt i hela världen?

Önskar du coaching finns det mer information på min hemsida. Önskar du prova på coaching för att veta om det passar dig hör av dig så bokar vi in förutsättningslöst en gratis prova på coaching stund och där du också kan ställa frågor. Mina kontaktuppgifter finns på min hemsida.

Allt gott till dig!