Integritetspolicy

Företaget ”Eva-Maria Riddar” (nedan kallat Företaget) respekterar din integritet och rätten att ha kontroll över dina personuppgifter. Vi kommer att vara öppna med vilken information vi samlar in och varför, och vi kommer skydda den på ett så säkert sätt som möjligt. Vi samlar in personuppgifter vid särskilda tillfällen i syfte för marknadskommunikation, produktinformation och kundkommunikation.

 

Personuppgifter vi samlar in

Företaget inhämtar uppgifterna i första hand direkt från dig som kund. Exempel på personuppgifter vi samlar in är ditt namn och kontaktuppgifter till dig såsom mobiltelefonnummer och e-postadress. Behandling av dina personuppgifter regleras av Dataskyddsförordningen (GDPR, The General Data Protection Regulation).

Företaget registrerar, eller kan komma att registrera dina personuppgifter i samband med:

  • När du använder hemsidan.
  • När du fyller i din e-postadress eller ditt mobiltelefonnummer på webbplatsen eller gör inköp i webbshopen.
  • Om du kontaktar oss via e-post, via telefon, vår webbplats och social media.
  • När du anmäler dig till Företagets
  • När du bokar ditt deltagande i coaching eller i något annat evenemang.

 

Kakor (Cookies)

På evamariariddar.se använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är varken skadlig eller påverkar din dator på annat sätt än att den sparar textinformation. 

En kaka eller cookie, är en liten textfil som webbplatsen sparar på din dator när du besöker den. På den här webbplatsen använder vi kakor för att förbättra webbplatsen och för att förenkla för dig som besökare samtidigt som det alltid pågår ett arbete att göra hemsidan mer säker för både dig som besökare och oss som företag.

Om du inte vill att det sparas en kaka på din dator

Vill du inte acceptera kakor kan du, i din webbläsare ställa in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor, eller att du informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom din webbläsare kan du också radera tidigare lagrade kakor. Besök din webbläsares hjälpsidor för mer information om detta. Om du väljer att inte acceptera kakor kommer funktioner som vi beskriver i den här integretitspolicyn inte att fungera eller bara delvis fungera på webbplatsen.

Externa tjänster som använder kakor

För att hemsidan ska vara så säker som möjligt använder vi tjänsten Google recaptcha och det är därför viktigt att läsa igenom deras information om sekretess och villkor som automatiskt blir en del av dessa integritetsvillkor för att använda hemsidan.

Insamling med samtycke

Genom att du fyller i ett samtyckesformulär på hemsidan t.ex. när du börjar prenumerera på nyhetsbrevet eller gör ett inköp så samtycker du till att dina personuppgifter t.ex. ditt namn, telefonnummer och e-postadress får användas i marknadsföringssyfte för den tjänst som exponeras i anslutning till där du ombeds fylla i dina personuppgifter.

 

Hur Företaget använder insamlad information

Företaget behandlar personuppgifter i huvudsak för de ändamål som anges nedan:

  • Möjliggöra god kundservice, som att hantera förfrågningar, rätta felaktiga uppgifter m.m.
  • Analysera användandet av hemsidan och webbshopen för att möjliggöra en så bra användarupplevelse som möjligt.
  • För att kunna administrera kundprofiler, genomföra analyser och marknadsundersökningar.
  • För att skicka information till dig och t.ex. bekräfta en beställning i webbshopen, en bokning eller bjuda in till ett event.
  • För att skicka marknadsföring via e-post eller andra digitala kontaktvägar exempelvis sociala medier då du har en aktiv kundrelation med oss.
  • För att skicka viktiga meddelanden som kommunikation om förändringar i våra villkor och policyer.
  • För att kontakta dig via e-post för att informera om erbjudanden, kampanjer, produkter eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig. Vänligen observera att du när som helst kan tacka nej till denna marknadsföring.
  • Företaget samarbetar endast med partners som behandlar personuppgifter inom EU/EES eller med företag som upprätthåller samma skyddsnivå som inom EU/EES genom att t.ex. ha anslutit sig till den s.k. Privacy Shield överenskommelsen mellan EU och USA.
  • Företaget säljer aldrig dina personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål.

 

Företagets lagliga grund för att behandla era personuppgifter

Varför vi använder dina personuppgifter.

Vilka behandlingar vi utför för att uppfylla ändamålet.

Vilken laglig grund som vi baserar behandlingen på.

 

Ändamål: För att kunna hantera bokningar, inköp och erbjuda en säker hemsida och tjänst

Adminstration i samband med bokningar t.ex. mottagande av bokningar, om och av bokningar. Utskick av bokningsbekräftelser och kommunikation kring bokningen.

Adminstration i samband med inköp t.ex. mottagande av inköp och förändringar kring inköp. Utskick av bekräftelser i samband med inköp och kommunikation kring inköp.

Personuppgifter: Namn, kontaktuppgifter, e-post och telefonnummer, IP-nummer och eventuella anteckningar du själv väljer att lämna.

Laglig grund: Fullgörande av tjänsteavtal. Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt tjänsteavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig tjänsten.

 

Rättslig grund, lagring, och gallring av personuppgifter

I och med att du lämnar uppgifter till Företaget ger du din tillåtelse till att Företaget registrerar och lagrar uppgifter om vilken tjänst eller produkt som du köpt samt behandlar de angivna personuppgifterna för angivna ändamål. Som legal grund för behandling kommer Företaget att hänvisa till uppfyllande av avtal, berättigat intresse eller samtycke. Om Företaget använder sig av berättigat intresse som grund, kommer det endast att göras i de syften som angetts ovan.

Vänligen observera att du när som helst kan återkalla ditt samtycke genom att kontakta Företaget via e-post: info@evamariariddar.se

Behandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Företaget kommer att lagra dina personuppgifter så länge du är kund hos oss. Uppgifter gallras ut då de inte längre är aktuella eller nödvändiga för analyser eller direktmarknadsföring för de ändamål som de har samlats in för. Viss information kan behållas längre då det krävs på grund av andra lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. Vid all hantering iakttas alltid hög säkerhet och sekretess.

 

Dina rättigheter och val

Du har rättigheter när det gäller dina personuppgifter och du har möjlighet att påverka din information och vad som sparas. Företaget kommer på eget eller kundens initiativ att rätta uppgifter som upptäcks vara felaktiga. Du kan även när som helst begära att dina uppgifter raderas eller att dess användning begränsas genom att kontakta oss.

Du kan när som helst avstå från att ta emot marknadsföringskommunikation genom att kontakta Företaget eller genom att avregistrera dig från vidare kommunikation i den e-post som vi skickar dig.

 

Företagsuppgifter:

Företaget Eva-Maria Riddar drivs av Eva-Maria Riddar och har sitt säte i Hultafors.

Postadress:
Fjällavägen 15 B, Lgh 1302
517 96 Hultafors

Tel: 0733 – 22 52 51

Godkänd för FA-skatt.