Livets vackra
Inspiration för en ny tid – DU är värd det allra bästa som livet har att ge

Utgivning av min bok

Utgivning av min bok

8 juni, 2024

Just nu är jag så obeskrivligt lycklig. En dröm har gått i uppfyllelse. Ett manus som jag har arbetat på under en längre tid ska nu bli bok och jag har undertecknat författaravtalet. Så många känslor som har följt mig på denna resa. Glädje, tårar, rädsla, stunder av tvivel för att i nästa stund bytas till visshet om att jag klarar det. Så många stunder där orden bara forslat ur mig som en rinnande bäck för att i en annan stund klinga av och samtidigt med den trygga känslan i att nu är det dags att avvakta, ha tålamod och att jag kommer att nå hamn i min egen takt.

Så här långt har det varit en underbar resa i kombination med min längtan att följa mina drömmar, mitt behov av frihet och att på ett bra sätt följa min egen väg i livet. Så nu har jag landat i en snart färdig bok som är min egen. Än är det en resa kvar om så en annan. Nu ska manuset i nästa steg genomgå bland annat språkgranskning och sedan följer ytterligare steg. Går allt enligt planerna så torde jag få hålla boken i min hand någon gång under höstkanten. Under processen kommer jag att berätta mer om boken och så här långt kan jag säga att den innehåller kärleksfulla och vackra budskap till dig som läsare. Det är texter i syfte att inspirera och beröra innehållande även reflektioner och positiv uppmuntran. I boken finns också natursköna bilder som förgyller texterna. Bilder från min älskade natur. Nu är det denna bok som jag har fokus på. Sedan finns det ytterligare en bok som längtar efter att få komma ut om något år eller två. Den är påbörjad och är en självbiografi och med verktyg i hur vi kan bygga den positiva och mentala kraften inom oss själva. Inom oss finns det fantastiska resurser när vi ger oss tid till att upptäcka och utforska dem.

Min inspiration till skrivandet har mynnat ut utifrån min egen livsresa genom både berg och dalar i såväl sorg som glädje. Jag har skrivit dagbok under många år och häromdagen då jag betraktade böckerna kunde jag konstatera att jag fyllt många böcker genom åren med mina tankar och reflektioner. När jag skriver, skriver jag dels utifrån stundens inspiration och dels genom att backa bandet exempelvis genom att titta i mina skrivböcker och reflektera kring det jag läser. Det sistnämnda är även en fantastisk resa och fin möjlighet att komma närmare mig själv. Det är så intressant att blicka tillbaka på vad och hur jag skrev i mina skrivböcker för flera år sedan. Vad var aktuellt då och relatera det till idag. Det är även ett utvecklande sätt att sätta ord för mig själv vem var jag då och vem är jag idag?

Jag skriver som allra bäst när jag är ledig utan något direkt program att följa. Därför blir det mer skrivet på helgerna och under somrarna. Den där tystnaden, längtan efter att få gripa tag om pennan och spontant låta komma ut vad som uttryckas vill. Nu har jag fokus på min första bok men det blir säkert tid för skrivande på nästa bok under sommaren eftersom förlaget håller semesterstängt under några veckor. Som sagt huvudfokus är nu den pågående boken. I övrigt om den boken har jag nyligen skickat in den bild som jag önskar ha på bokens omslag. Det blir spännande att se vilka förslag grafikern kommer att ge mig gällande kring det. Längtar sedan efter att få visa det. Om det blir det den bild som jag nu tänker på finns det även en liten berättelse där att dela med mig av. Ja, det här är verkligen en spännande process om än också pirrig men det handlar om att våga passera komfortzoner för att däri växa och utvecklas.

Lite mer om mitt skrivande. Många är de tidiga morgnar då jag med soluppgångens strålar lysande över mig låtit pennan flöda i skrivboken och även vid solnedgången och ibland till tonerna av fåglarnas sista sång för dagen. Just de tidpunkterna upplever jag många gånger som kreativa även om jag så klart också skriver under andra tider. Det  spontana skrivandet ger mig otroligt mycket. Den där känslan när jag saktar ner och varsamt släpper tankar och distraktioner och låter rofylldheten flytta in. Det är då som jag kan höra mig själv, höra mitt hjärtas viskningar och budskap. Jag hörsammar mig själv och däri föds inspiration och ett flöde uppstår. Stunder för skrivandet kan komma helt spontant eller vara planerat. Jag uppskattar pennan och dagboken. När jag så har fokus på bok blir det ofta direkt på datorn. Det här är stunder när jag känner lycka. Jag kan känna lycka på olika sätt. Det här är ett sätt då jag jag försjunker in i mig själv, njuter av mitt sällskap och lyssnar in mig själv och livet. Även om jag är social så ger mig min egna tid med mig själv otroligt mycket. Jag trivs väldigt bra i mitt eget sällskap. Det är bland annat då då som jag på olika sätt fyller på mitt inre välbefinnande. Att avsätta tid för mig själv ser jag som en nödvändighet för en balanserad och hälsosam livsstil.

Nu följer jag processen med boken och i höst kommer jag att starta med min föreläsning som jag har i mitt företag. Föreläsningen har jag haft ett tag men det är nu som det är dags att starta upp den på ett annat plan. Föreläsningen heter: Mod att våga leva autentiskt. Det jag känner på min insida syns inte på andras utsida.

Det första tillfället efter semestern är preliminärt planerat till mitten/slutet av augusti och jag kommer att gå ut med exakt datum då allt är bestämt med lokal och övriga arrangemang. Vid det första tillfället kommer jag att erbjuda föreläsningen till rabatterat pris. Redan har intresseförfrågningar börjat komma. Så roligt. Om du vill veta mer om föreläsningen kan du läsa om den på min hemsida där finns även mina kontaktuppgifter om du vill komma i kontakt med mig.

Det känns bra att kunna ha boken med mig på mina kommande föreläsningar för dem som efteråt önskar få med sig boken med dess budskap. Jag tror dock inte att boken är klar till det datumet i augusti men oavsett kommer jag att köra i gång med föreläsningen.

Just nu är jag bara så tacksam.